błąd climatronic-a..o co chodzi??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Labarucha
    Classic
    • 2006
    • 25

Pozdrowionka dla srebrnej O1 kombi oklejonej OCP z rejestracją GD13XXX. Widzianej dzisiaj ok. 17:00 przy hali Olivii. Sądząc po przeciwmgielnych zamontowanych w dole wlotu pow. do chłodnicy to może Masmo?
  • pyza99
    Rider
    • 2005
    • 467

witam.w zwiazku z tym ze klima raz sie właczala a raz nie :? ..pojechalem to sprawdzic.. na forum wyczytalem ze moze to byc spowodowane za mala iloscia czynnika chlodzacego.i rzeczywiscie bylo go mało 450g ( powinno byc ok 750). klima została napełniona ale... problem nie minał :x .. niestety nadal raz chodzi raz nie :cry: mechanior podłaczyl VAG i wyskoczyło cos takiego: "silnik. nastawy. klapy wzrostu cisnienia-V-71 uszkodzony" o co chodzi?? co to moze byc??

[ Dodano: Pią 16 Cze, 06 19:02 ]
    ps. wyczytałem ze to jest cos takiego "silnik regulacyjny V71 pokrywy ciśnienia prędkości
    (Uruchamia równocześnie pokrywę świeżego powietrza i obiegu zamkniętego)"
    to sie wymienia czy co?? nie mam pojecia?? link: http://img381.imageshack.us/my.php?i...atromic2ic.jpg
    były:
    L&K Combi 1.9 Ahf 2001r - ehhhhh
    Passat Combi highline 1.8T Awt 2001r
    jest:
    Golf highline 3d 1.9 Asz 2001r

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Za obieg wewnetrzny to odpowiada taka klapka pod filtrem przeciwpylkowym i ona jak nie jest wlaczony obieg wew to zawsze jest otwarta, bez wzgledu na inne ustawienia klimy. Jak sie ja zamyka to w srodku auta slychac jak dziala. Ale nie wiem czy to o ta czesc chodzi czy o cos innego.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• pyza99
        Rider
        • 2005
        • 467

Zamieszczone przez Maicroft
        Za obieg wewnetrzny to odpowiada taka klapka pod filtrem przeciwpylkowym
        ale czy jej złe dzialanie moze powodowac właczanie i wyłaczanie sie sprezarki przy cały czas właczonej klimie np w czasie jazdy?? chyba nie obejdzie sie bez rozebrania climatronica :? masakra... moga byc nie małe koszta

[ Dodano: Pią 16 Cze, 06 22:36 ]
        ps. znazazlem cos takiego: choc to mi niewiele daje bo sie na tym nie znam :? http://obd-2.biz/vag.php bład V71
        były:
        jest:

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Wyjmij filtr i zobacz czy ona dziala, moze sie przywiesila jakos. Poruszaj nia recznie, jak nawiew masz wlaczony i dasz obieg wewnetrzny to powinno byc slychac, ze ona sie przekreca. A czy to cos ma wspolnego to nie wiem, moze ma jak ten blad z tym sie pokrywa, byc moze w czasie startu on testuje te wszystkie uklady.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• pyza99
            Rider
            • 2005
            • 467

Zamieszczone przez Maicroft
            Wyjmij filtr i zobacz czy ona dziala
            sprobuje :?

[ Dodano: Sob 17 Cze, 06 14:25 ]
            sprawdzałem :? klapa nie chodzi :cry: ale co to ma wspólnego ze sprezarka?? dlaczego sie włacza i wyłacza?? :?

[ Dodano: Sob 17 Cze, 06 14:34 ]
            http://www.ilexa.co.uk/forum/index.p...ic,5798.0.html tutaj pisza chyba o podobnej awari... niestety nie znam na tyle jezyka angielskiego zeby zrozumiec te techniczne słowa :? moze ktos da rade i napisze co ciekawego oni tam napisali?? ktos tam naprawił cos podobnego
            były:
            jest:

Komentarz

• Piasecznik
              Drive
              • 2006
              • 67

Nic konkretnego nie napisali. Wymieniali silnik. Jeden kolo tam tylko pisał że prawa wersja (z kierą po prawej) ma całkiem inny ten silnik.

Komentarz

• pyza99
                Rider
                • 2005
                • 467

Zamieszczone przez Piasecznik
                Nic konkretnego nie napisali. Wymieniali silnik. Jeden kolo tam tylko pisał że prawa wersja (z kierą po prawej) ma całkiem inny ten silnik.
                dzieki... no trudno :? dobrze ze przynajmniej wiem co sie zepsuło :cry:
                były:
                jest:

Komentarz

Pracuję...